<< back

1. Salutari catre trupa de la poalele Tampei! Ce fac baietii in perioada asta?
Salutare Adrian, salutare tara. Trupa Leprosy Abscess pregateste un nou material, posibil un full-length pe care speram sa-l terminam pana la finele anului pentru a fi lasnat la inceputul lui 2007. Materialul va contine piesele de pe demo remasterizate si recalculate pentru cea de-a doua chitara plus piese noi.


2. Pentru cei care inca nu sunt familiarizati cu trupa, va rog sa-mi spuneti o scurta biografie a trupei.
Trupa s-a infiintat prin vara lui 2001, cand Mortuar (chitara) si Molest (bass) s-au hotarat sa cante ceva mai brutal decat ceea ce facusera inainte. Apoi am aparut eu si vocalul (Lehamith) si ne-am apucat de repetitii. Am sustinut niste concerte prin Brasov si prin alte ceteva orase din tara iar in 2004 am reusit sa lansam primul nostru demo - “Atrofiation” – dar deja asta e un alt capitol.


3. Cine s-a gandit la numele asta? Ati activat si sub alte nume inainte sau asta a fost prima alegere?
Lehamith a venit cu numele; are el o teorie legata de cele doua cuvinte ce compun numele trupei dar o sa-l las pe el sa-ti explice exact despre ce e vorba, cu alta ocazie.
Inainte de Leprosy Abscess a fost Sacrum Sect, formata in 2000, un fel de death metal melodic, trupa care-i avea in componenta printre altii pe Mortuar, Molest si pe Lehamith. N-a tinut prea mult acest “proiect”, el desfiintandu-se pe la finele lui 2000 din cauza divergentelor pe plan muzical iar Lehamith isi continua activitatea alaturi de grupul sau de black metal – Vielftava.


4. Acum doi ani ati debutat cu un prim demo. Ce se intampla pe acesta si cat mai sunteti de multumiti de el acum?
Din cauza sunetului de pe demo nu am fost 100% multumiti. Desi piesele au fost lucrate pe un alt sound, a trebuit sa facem totusi un mic compromis si sa inregistram intreg materialul pe propriile forte cu putinii bani disponibili. Rezultatul n-a fost rau dar nici n-a “spart”.


5. Nu prea l-ati promovat. Pun pariu ca inca mai sunt oameni care nici nu stiu ca exista. Cum l-ati distribuit?
Asa cum spuneam si mai devreme, “Atrofiation” a fost autoprodus, deci nu am avut prea multe posibilitati de promovare. Nefiind sub vreo casa de discuri e oarecum firesc sa se intample asa. Totusi, am facut niste copii pe care le-am distribuit asa cum am putut mai bine pe la concerte, la cerere prin posta etc. Stocul initial s-a epuizat asa ca a trebuit sa suplimentam numarul de copii.


6. Cat de mult v-a ajutat acest produs pana acum?
Desi promotingul a fost destul de slab am reusit cat de cat sa ne facem auziti prin tara si am reusit sa “incropim” cateva concerte.


7. Care este componenta trupei? Am vazut ca unii dintre voi mai canta si prin alte proiecte/trupe... Ceva notabil?
Line-up-ul actual e cam asa:
Mortuar (Dan) – guitar
Sepulchre (Andy) – solo guitar
Lehamith (Dan) – vocals
Ivor – bass
ShitGrinder – drums.
Lehamith se ocupa cu repunerea pe picioare a trupei de black metal in care a mai activat – Vielftava. Eu mai activez in paralel in False Reality (death/black melodic) tot la tobe. Impreuna cu Lehamith am mai cantat in trupele Thy Shadows (thrash/death) si Forgotten Melancholy (gothic) care s-au cam stins din lipsa de membri.


8. Scena metalica din Brasov a dat cateva trupe pana acum, dar totusi e destul de saracacioasa in privinta evenimentelor de profil. Cum iti explici asta?
Brasovul a stat destul de prost la capitolul evenimemte in ultimii ani. Se pare ca interesul in materie de metale e foarte scazut si ca numeni nu vrea sa faca ceva in privinta asta. Exista totusi vreo doua-trei locuri unde poti sa-ti desfasori activitatea dar totul e oarecum in cadru restrans. Nu stiu cat va mai dura pana sa avem si noi locatii cu adevarat profesionale, tot ce pot e sa sper ca o sa se schimbe ceva in bine.


9. Cum stati la capitolul aparitii live? Cam cate concerte ati avut pana acum si pe unde? Va propuneti sa treceti si granitele tarii?
Leprosy Abscess n-a fost o trupa foarte activa live probabil si din cauza jobului pe care il are fiecare trupet. Anul asta a fost an terminal al facultatii pentru mine deci iata alt impediment.
N-am fost prin multe locuri prin tara si ne-am dori sa ne “extindem” lepra. Inca nu se pune vorba de sarit peste granite tocmai pentru ca nu avem pe nimeni in spate si trebuie sa ne descurcam singuri.


10. Anul trecut ati concertat alaturi de Pungent Stench si Cerebral Turbulency. Cum a fost in ambele cazuri? Vrem detalii.
Pe Cerebral Turbulency i-am avut invitati in Brasov in cadrul mini-turneului lor prin tara. Concertul asta a fost organizat chiar de noi in colaborare cu Casa de Cultura a Studentilor din Brasov. Ne-am zbatut un pic pentru acest concert si pentru a oferi trupelor participante o cantare cat mai placuta. Eu zic ca ne-am descurcat destul de bine; oamenii au fost multumiti, sonorizarea a fost destul de buna pentru o asemenea locatie unde fondurile sunt cat sunt iar atmosfera in sala a fost peste asteptari. Am iesit in gaura un pic cu banii dar ne-am bucurat ca am reusit “performanta”.
Cu Pungent Stench a fost alta mancare de peste. M-a sunat Morrison (Emil) si mi-a spus sa ne pregatim pentru concert. Sincer, am ramas un pic uimit dar foarte incantat de oferta. Am cantat a doua trupa, chiar inaintea lor si Mr. Rector Stench (tobe – Pungent Stench) a fost foarte dragut si mi-a imprumutat pedalele lui. Aveam pedale dar erau doua tobe mari si trebuia pedale separate. Sunetul a fost bun, atmosfera incendiara. Pacat de incidental cu chitara lui Martin pe care i-a rasturnat-o unu chiar dupa ce au iesit de pe scena. S-a suparat omu.
Am facut poze cu ei, am stat la o bere dupa care am plecat fiecare in treaba lui.

 


11. Ca tot suntem aici, un capitol foarte important pentru voi s-a petrecut acum o luna, cand ati avut ocazia sa cantati in deschidere la Obituary. Cum s-a intamplat toata povestea (cu lux de amanunte, daca se poate, hehe): cum ati fost anuntati, reactiile voastre, cum a fost drumul incolo, intalnirea cu americanii, concertul vostru, concertul lor, reactia publicului, after-party-ul, intalnirea cu cei de acasa.
Tot cu Morrison am vorbit si de concertul asta. Cand mi-a dat vestea am ramas blocat. Nu-mi venea sa cred ca o sa deschidem pentru una dintre cele mai importante trupe de death metal ever. Avand in vedere ca e si trupa mea de suflet, extazul a fost de 2 ori mai mare (de ce sa nu recunosc, am fost, sunt si voi fi in extaz o perioada de timp).
Am plecat de acasa cu o zi inainte ca sa prindem si conferinta Obituary si private party-ul. Am stat de vorba cu ei, am facut poze, am luat autografe si am observat ca sunt oameni absolut normali, fara “aere” de vedete si foarte deschisi pentru discutii. Noaptea ne-am petrecut-o fiecare pe unde a putut si chiar am dormit sa fim odihniti pentru eveniment.
Am ajuns la Arene pe la 9;30 – 10 pentru probele de sunet. Am facut probele de sunet si ne-am retras pentru a-i vedea pe maestri la probe. Era o caldura de cadeai pe spate si ne-am cam prajit ca gandacii dar a meritat. La 6 fix am urcat pe scena. Nu se adunase inca foarte multa lume dar cei care au au fost, au fost la inaltime. Sonorizarea a fost foarte buna, atmosfera la fel si – zic eu – ne-am facut treaba ok. Dupa noi au urmat Avskild asa ca le-am cedat locul pe scena. Cand s-au auzit primele acorduri marca Obituary credeam ca sunt in al 7-lea cer. Sunetul a fost sticla si muzica, ce mai, ca la carte. Am stat si am dat din cap cam jumate din concert dupa care m-am urcat pe scena sa le fac niste poze mai de aproape. Au cantat piese de pe fiecare album si au sunat foarte profi. Cred ca nimeni nu poate contesta lucrul asta.
Dupa concert am fost invitati la un post de televiziune din Bucuresti pentru o emisiune in direct despre concert asa ca nu stiu ce s-a intamplat dupa concert. Am ramas peste noapte in Bucuresti iar a doua zi am plecat acasa, fiecare la ai lui.
Una peste alta, ne-am simtit grozav.


12. Cat de mult a insemnat pentru voi acest concert si ce credeti ca ati castigat de pe urma lui?
Experienta, un vis implinit si faptul ca probabil acum ne stie mai multa lume. In rest nu stiu - vom devea cu timpul.


13. Deja au trecut 2 ani de la aparitia demoului. Pe cand un nou produs si de ce o pauza asa de mare?
Asa cum am mentionat mai devreme, lucram la un nou prudus, speram chiar un album pentru sfarsitul anului sau inceputul lui 2007. Am avut niste probleme interne, schimbari de componenta, probleme personale si de-asta au mers lucrurile mai incet din acest punct de vedere. Nu cantam o muzica tocmai accesibila pentru pusti de 13-14 ani si este cam greu (in Brasov, cel putin) sa gasesti oameni pe masura care sa cante muzica asta din suflet. O sa revenim cu un nou produs mai brutal, mai intens si mai bun.
14. Ceva schimbari de stil? Apropo, pentru cei care nu au ascultat inca Leprosy Abscess, cum va definiti voi stilul? Care trupe v-au influentat cel mai tare?
Schimbari de stil majore nu sunt. Am ramas oarecum pe aceeasi felie dar ne-am diversificat un pic aria componistica. Incercam sa fim mai elaborati, mai tehnici dar sa pastram in acelasi timp feelingul. N-o sa comentez nimic despre stilul abordat, fiecare poate sa-si dea cu parerea despre ce cantam. Iar cei care nu ne-au ascultat, sa ne asculte daca vor sa-si faca o parere in acest sens (ce rau am fost, nu?).
N-am vrut niciodata sa copiem, nici macar sa ne inspiram din vreo trupa. Nu pot sa afirm ca sunam ca x sau ca y desi am auzit ceva catalogari. Cantam muzica ce ne place, o cantam din suflet dar nu vrem sa fim copie a unei trupe anume.


15. Mersi mult pentru raspunsuri! Sper sa mai vorbim in curand, odata cu aparitia noului demo. Succes!
Merci si eu Adrian si sper sa ne vedem pe la festuri sa bem o BERE. Numai bine si ramai lepros.


(ShitGrinder & Leprosy Abscess)